DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
230 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
20 X 24 
Son Baskı :
20 Eylül, 2023 
İlk Baskı :
05 Temmuz, 2002 
Barkod :
9789752971059 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Sert Kapak 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
The Universe in a Nutshell 

Ceviz Kabuğundaki Evren (Ciltli)


Stephen Hawking

Hawking’in çok satan kitabı Zamanın Kısa Tarihi’nden sonraki gelişmeleri ve en yeni bilimsel bulguları içeren Ceviz Kabuğundaki Evren, kuantum mekaniğinden sicim kuramlarına, genel görelilikten 11-boyutlu süper-kütleçekime, Büyük Patlamadan evrenin kaderine kadar bütün tartışmaları kapsıyor.  Bu kitapta “evren tasarlanabilir mi,” “uzayzamanın bir başlangıcı var mı” gibi pek az fizikçinin sormaya cesaret ettiği soruları soran Hawking, uzman olmayan, hiç fizik bilmeyen okurlara bu zor konuları büyük bir ustalıkla ve bol görsel malzemeyle açıklıyor.

“Provakatif ve bilgilendirici ... birçok kolay anlaşılır benzetmeyle dolu... Hepsinden önemlisi, kitap çok iyi düzenlenmiş ve çok açıklayıcı grafiklerle güçlendirilmiş.”
– Time

“Yalın, bütünsel ve anlaşılır. Ayrıca Hawking kitabı mizahla süsleyerek eğlenceli hale getirmiş.”
 – St Louis Post-Dispatch 

“Zamanın Kısa Tarihi 1988 yılında yayımlandığından bu yana milyonlarca kişi tarafından okundu. Hawking’in bu kitabında belirttiği gibi birçok yazar “daha ilk bölümlerde takıldı ve aslında daha ilginç olan ileriki bölümleri okuyamadı... bu nedenle daha anlaşılır olan bir kitap yazmak” gereği doğdu. Ceviz Kabuğundaki Evren buna göre düzenlendi. İlk iki bölüm, asıl önemli olan sonraki bölümlerin anlaşılmasını sağlayacak şekilde yazıldı.
– Scientific America


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!