DUYURULAR :
Kategoriler
Yemek Kültürü
#
Sayfa :
318 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
18,5 X 24 
Son Baskı :
04 Nisan, 2016 
İlk Baskı :
15 Temmuz, 2014 
Barkod :
9786051068060 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Sert Kapak 
Yayın Dili :
Türkçe 

Osmanlı Mutfağı (Ciltli)
Gelenekten Evrensele Uygulanabilir 150 tarif

Yunus Emre Akkor

Osmanlı mutfağının en görkemli olduğu bir dönemde, 1717’de Lady Mary, Sultan’ın kızlarıyla yediği öğle yemeği için,“Kendimi cennette hissettim. Gördüklerim beni büyüledi” demiştir.

Tuğrul Şavkay Osmanlı Mutfağı isimli eşsiz eserinde şu saptamayı yapar: “Osmanlı mutfağı diye bir deyim kullanıyorsak bunun anlamı, ancak başkent İstanbul’da en seçkin biçimini alan, imparatorluğunun bütün halklarının mutfak geleneklerine açık, buna karşılık Türk kültürünün ağır bastığı, aynı zamanda tarihten gelen köklü mirası da barındıran bir Ortadoğu mutfağı uygulamasından başka bir şey olamaz.”

Bu kitap uygulamalı bir Osmanlı yemekleri kitabı olmasının yanı sıra bu yemeklerin öğrencilerden ev kadınlarına, aşçılardan akademik çevrelere kadar ilgili tüm kesimlere ulaştırılması ve mutfak kültürümüzün yaşatılması için yürütülen projenin kısa bir öyküsüdür aynı zamanda. Kitap, Osmanlı mutfağının günümüzün modern mutfağına taşınması kolay ve uygulanabilir 150 lezzetli yemek tarifini içermektedir. Yunus Emre Akkor bu amaç doğrultusunda televizyon programlarına katılmış ve yemeklerin hazırlanışlarını izleyicilere uygulamalı olarak göstermiş, ayrıca çeşitli gazete ve dergilerde yemek tarifleri ve röportajları yayımlanmıştır.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!