DUYURULAR :
Kategoriler
Mitoloji
#
Çevirmen :
Sayfa :
258 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
22,5 X 29,5  
Son Baskı :
07 Kasım, 2016 
İlk Baskı :
07 Kasım, 2016 
Barkod :
9786051713540 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Kuşe 
Yayın Dili :
Türkçe 

Eski Mısır'ın Bütün Tanrı ve Tanrıçaları (Ciltli)


Richard Wilkinson

Erken firavunlar zamanından Roma dönemine kadar Mısır dinine egemen olan gizemli ve huşu uyandıran tanrı ve tanrıçaların mitolojisi, ikonografisi ve tapımı.

• Eski Mısır’ın sayısız tanrı ve tanrıçalarına ilişkin ilk resimli ve sistematik inceleme.

• Osiris, Amon, Hathor ve İsis’in yanı sıra Babi ve Ba-Pef gibi küçük figürler de dahil olmak üzere Mısır tanrı ve tanrıçalarının kapsamlı kataloğu.

• Tanrıların evrimi, Mısır toplumundaki ve dinindeki önemleri, sonunda gerilemeleri.

• Tanrı ve tanrıçaların farklı tezahürleri, ikonografileri, kült merkezleri ve zaman içinde dalgalanan bilinirlikleri.

• Kralın resmi ritüellerinden ve şenliklerinden popüler erişim ve kişisel dindarlığa kadar tanrılara tapınma.

• Mezar resimlerini, tapınak kabartmalarını, heykelleri ve daha fazlasını tasvir eden renkli fotoğraflar ve yeni hazırlanmış çizimler.

Eskİ Mısır’ın Bütün Tanrı ve Tanrıçaları Richard H. Wilkinson Kayıtlı tarihin beşte üçünden daha uzun bir süre tapılan eski Mısır tanrı ve tanrıçaları uygarlığın en büyüleyicileri arasındadır. Firavunların ve sıradan insanların yaşamlarına, iyiden kötüyü kadar büyük bir panteonun tanrı ve tanrıçalarını onurlandırma, sakinleştirme ve onlara tapınma ihtiyacı egemendi. Mitolojilerinin zenginliği ve karmaşıklığı, sayısız mezar resmi ve heybetli tapınak kabartmalarından mütevazı ev mabetlerine kadar pek çok şeye yansır. Bu kitap, Mısır’ı eski dünyanın en teokratik toplumu ve Mısırlıları, Herodotos’a göre “diğer halklardan daha fazla dindar” yapan sayısız tanrı ve tanrıçanın –Bes ve Taueret gibi küçük ev figürlerinden her şeye gücü yetin tanrılar Amon ve Ra’ya kadar– evrimini, tapılmasını ve sonunda gerilemesini inceliyor. Tanrıların Yükselişi ve Düşüşü, Mısır tanrı ve tanrıçalarının kökenini, kozmik kaos ve yıkım güçlerini kontrol etmeye çalışan ve kendileri de ölebilen tanrıların hikâyelerini ve sonunda gerilemelerini ele alıyor. Tanrıların Doğası, tanrıların biçimlerini, görünümlerini ve tezahürlerini, Amon gibi öne çıkan tanrıların aşkınlığını ve Akhenaton döneminde Atonculuğun görünürdeki tektanrıcılığını inceliyor. Tanrılara Tapma, tapınakların ve şenliklerin önemi de dahil, resmi Mısır ibadetinin ritüellerini ve gizemlerini tanıtıyor, tanrılara yaygın erişimi ve özel tapınmayı inceliyor. Krallık ve Tanrılar, tanrılar ile insanlık arasında bir köprü işlevi gören, kendisi de tanrılaşabilen ve tanrılar arasında yönetici olabilen kralın önemli konumunu tartışıyor. Tanrılar Kataloğu, öncelikli biçimlerine göre gruplandırılan tanrı ve tanrıçaların eşsiz bir listesi olup; tanrı ve tanrıçaların ikonografisini, mitolojisini, tapılmasını ve Mısır’da zaman içinde değişen etkilerini tartışıyor.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!