DUYURULAR :
Kategoriler
Mühendislik
#
Çevirmen :
Sayfa :
236 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
02 Temmuz, 2020 
İlk Baskı :
05 Temmuz, 2013 
Barkod :
9786051067384 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Başkalarının Ne Düşündüğünden Sana Ne
Meraklı Bir Şahsiyetin Maceralarının Devamı

Richard P. Feynman

Ralph Leighton tarafından derlenen Başkalarının Ne Düşündüğünden Sana Ne, Feynman'ın çok ilgi gören biyografisi Eminim Şaka Yapıyorsunuz, Bay Feynman'ın devamı niteliğinde. Ancak Feynman bu kitapta çoğunlukla şaka yapmıyor. Ayrıca bu kitapta konular, düzenliymiş havası vermek için kronolojik olarak sıralanmış olan Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feynman'a göre birbirleriyle daha az ilgili.

Başkalarının Ne Düşündüğünden Sana Ne, Feynman'ın kişiliğini en çok biçimlendirenlerin etkilerini anlatarak başlıyor; annesi, babası, Mel ve ilk aşkı Arlene. Bu kitabın ismini aldığı Arlene'nin öyküsü Feynman için anlatması üzücü bir öykü.

Kitaptaki "Bay Feynman Washington'a gidiyor" bölümü Feynman'ın uzay mekiği Challenger1 m patlayışını araştıran Rogers Komisyonu'ndaki maceralarını kapsıyor. Ardından Feynman'ın on yıl süren kanser mücadelesi, Caltech'te verdiği son dersten iki hafta sonra, 15 Şubat 1988'de sona erdi. Feynman'ın en dokunaklı ve ilham verici konuşmalarından biri olan "Bilimin Değeri" kitabın Sonsöz'ü.

'Feynman'ın gür sesi sayfalar arasında yankılanıyor."
James Gleick, Kaos yazarı 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!