DUYURULAR :
Kategoriler
Anı
#
Sayfa :
193 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
20 X 27 
Son Baskı :
11 Eylül, 2011 
İlk Baskı :
11 Eylül, 2011 
Barkod :
9786051063515 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Everest - Dünyanın Zirvesine Tırmanış
2010 Ekspedisyonu

A. Kadir B

ENERJİNİ DOĞRU KULLAN, ZİRVEYE TIRMAN!
"Yıllar sonra yeniden Himalayalar'da olmak bana her açıdan çok iyi geldi. Yeni şeyler öğrendiğim, yeni şeyler deneyimlediğini, eski bilgilerimi güncellediğim ve bütün bunları sevgili Yılmaz'la birlikte paylaştığım, hiç unutmayacağım bir-iki ay yaşadık. Yaşadıklarımızı birinci elden paylaşmak için döndükten sonra çeşitli yerlerde söyleşiler yaptık, tırmanışımızın belgeseli yayınlandı, fotoğraf sergimiz pek çok yeri dolaştı ve hâlen de dolaşıyor. Dünyanın bu en özel coğrafyasından sizlere bir hoş seda getirmek ve biraz olsun sizi oralara götürmek istedik. A.Kadir B.'nin kaleminden okuyacağınız bu yolculuğun ve tırmanışın öyküsünden bizim kadar keyif almanızı diliyorum."
ALI NASUH MAHRUKI
"Ben dağcılık sporuna dışarıdan bakan milyonlarca insana dağlarda yaşadıklarımızı gerektiği gibi aktarabildiğimizden pek de emin değilim. Bu yüzden birkaç bin dağcıyı ilgilendiren bir Everest kitabı yazmak yerine, dağcı olmayan milyonlarca okura, dağlan ve dağcılığı anlatmayı hedefleyen A. Kadir B.'nin çalışmasını çok fazla önemsedim. Bu kitabı yetkinleştirebilmek için dedektif gibi yaptığı araştırmalara ve sarf ettiği emeğe yakından tanığım. Emeklerinin karşılıksız kalmadığını da görüyorum. Dağcılık sporuna iyi bir kaynak kitap kazandırılmış. Bizden sonra dünyanın zirvesine tırmanmayı düşünenlere ya da dünyanın en zorlu yüksek irtifa yürüyüşlerinden biri kabul edilen Everest Ana Kamp Trekkingi'ne katılacaklara iyi bir rehber olacağına kuşku yok."
YILMAZ SEVGUL
"Bugün bizim için en önemli nokta, yaşadığımız dünyada giderek tükenen enerji kaynaklarının verimli kullanımına olanak sağlamaktır. Bir Türk firması olarak, bu sonuç göğsümüzü kabartmakla kalmıyor, yaptığımız işin anlamını da tamamlıyor. İş hayatında bir son yok, yalnızca bir yol var ve bu yolu yaşıyoruz amacımıza doğru. Önemli olan yolda olmak, yoldan çıkmamak. Sevgili Nasuh Mahruki ve Yılmaz Sevgül'ü uğurlarken sadece sağsalim gidip dönmelerini dilemiştim, dedim ya önemli olan yolunda olmak diye. Dünyanın Zirvesi'ne çıkmak nasip oldu. Güzel de oldu. Yolda olun, sevgiyle kalın, enerjinizi doğru kullanın..."
CAN HAKAN KARACA 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!