DUYURULAR :
Kategoriler
Ekonomi
#
Sayfa :
388 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
14 X 21 
Son Baskı :
09 Şubat, 2005 
İlk Baskı :
09 Şubat, 2005 
Barkod :
9789752975675 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Uluslararası Ticaret, Para ve Finans


Havva Tunç

İktisat Teorisi, mikro ve makro iktisat olmak üzere ikiye ayrılıp incelenir. Uluslararası iktisat ise uluslararası ticaret, uluslararası para ve finans olarak iki temel dala ayrılarak incelenir. İktisat teorilerinin amacı mevcut verilerin ışığında ekonomik olayları açıklamak ve olası durumlarla ilgili öngörüde bulunmaktadır.
Uluslararası ticaret, para ve finans anlamında uluslararası iktisat, mikro ve makro iktisat prensiplerinin, kuramlarının uygulama alanıdır. Diğer bir deyişle, dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik olayların açıklanması uluslararası iktisat adı altında yapılır ve bu açıklamalara temel teşkil eden kuramlar mikro ve makro temellidir.
Uluslararası iktisat, ulusal ekonomi bağlamında faktör hareketlerinin, emek ve sermaye anlamında, mobil olduğunu, buna karşılık uluslararası bağlamda faktör mobilizesinin olmadığını ve tam rekabet piyasa koşullarının geçerli olduğunu varsayar. Ekonomiler arasında tehditlerin ve sınırların kalktığı, ekonomilere müdahalenin en aza indirgenmeye çalışıldığı, serbest piyasa ekonomisi koşullarının uygulandığı küreselleşen bir dünya ekonomisinde, sermayenin mobil, buna karşılık emeğin mobil olmadığı bir gerçektir. Uluslararası ticaret ve finans piyasalarında ülkeler arasındaki kazanç ve kayıplar bu bağlamda gerçekleşmektedir.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!