DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
280 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
07 Ağustos, 2023 
İlk Baskı :
18 Kasım, 2019 
Barkod :
9786050381115 
Kapak Tsr. :
Editör :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
The Descent of Man 

İnsanın Türeyişi
Herhangi Bir Sorunu Bilimin Asla Çözemeyeceğini İleri Sürenler Çok Bilenler Değil Az Bilenlerdir.

Charles Darwin

Darwin 1859’da yayımladığı Türlerin Kökeni kitabıyla dünyamızın tarihini sonsuza kadar değiştirmişti. Ancak insanın evrimini ayrıntılarıyla açıklamaktan, biraz da gelecek tepkilerden çekinerek geri durmuştu. 12 yıl konu üzerine yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra, ilk basımını 1871 yılında gerçekleştirdiği İnsanın Türeyişi ve Cinsel Seçilim kitabıyla bu açığı kapattı. Elinizdeki bu kitap Darwin’in kitabının ilk bölümünün 1874 tarihli baskısının çevirisidir.
“Zaman içinde Darwinci devrim, dünya üzerindeki her eğitimli insanın aklında ve kalbinde emin ve rahat bir şekilde yerini alacaktır, fakat bugün Darwin’in ölümünün üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ onun parmak ısırtan çıkarımlarla dolu ifadelerini tam olarak hazmedebilmiş değiliz.”
–Daniel Dennett, Darwin’in Tehlikeli Fikri
“Darwinci kuram yalnızca üstün bir açıklama gücüne sahip olmakla kalmaz; açıklamasındaki ekonomikliğin güç dolu bir zarafeti, dünyanın en unutulmaz başlangıç mitlerine bile üstün gelecek şiirsel bir güzelliği vardır.”
–Richard Dawkins, Cennetten Akan Irmak
“Hiçbir bilimsel devrim daha önceki alışkanlıklarımızı ve kanaatlerimizi değiştirmek açısından Darwin’in buluşuyla karşılaştırılamaz.”
–Carl Zimmer, Evrim: Bir Fikrin Başarısı


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!