DUYURULAR :
Kategoriler
Edebiyat
#
Çevirmen :
Sayfa :
280 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
12 X 20 
Son Baskı :
12 Eylül, 2022 
İlk Baskı :
07 Mart, 2016 
Barkod :
9786051711683 
Kapak Tsr. :
Editör :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Adı :
En Magellanie 

Macellanya'da
Olağanüstü Yolculuklar 7

Jules Verne

Macellanya, Amerika'nın güneyinde, Ateş Topraklarında resif ve adalardan oluşan bir bölge. Bu topraklarda yerlilere yardım ederek özgürlük aşkıyla yaşayan ve "Ne Tanrı ne de efendi!" diyen Kaw-djer adında gizemli bir adam da bulunmakta.
Macellanya aynı zamanda fırtınalar bölgesi. Yeni bir koloni kurmak için Amerika'dan yola çıkan gemi de bu şiddetli fırtınalardan birine yakalanır ve içindeki göçmenlerle birlikte kayalıklara çarpıp parçalanır. Yerlilerin kurtarıcısı olan Kaw-djer göçmenlere yeni bir yaşam kurmaları için yardım edecektir. İnsanın dayattığı her türlü kuraldan kaçmaya çalışırken kendisine ıssızda gözlerden uzak bir hayat kuran Kaw-djer, koloninin yeni topraklarında büyük bir sınav verir. 
İnsanın nankörlüğü, kıskançlığı ve içindeki şiddeti maceralarla betimleyen politik ve felsefi bir roman olma özelliğini koruyor Macellanya'da. Bununla birlikte coğrafi, tarihsel ve ekolojik bir okumayı mümkün kılıyor. Altın arayıcılığından sömürgeleştirme politikalarına dek pek çok başlık çıkarılabilecek bu roman distopya özellikleri de taşımakta.

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!