DUYURULAR :
Kategoriler
Siyaset
#
Sayfa :
658 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
01 Mayıs, 2002 
İlk Baskı :
01 Mayıs, 2002 
Barkod :
9799752970792 
Kapak Tsr. :
Editör :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Müdahale
12 Mart 1971 - 12 Eylül 1980

Ertuğrul Alatlı

Elinizdeki kitap, bir dörtlünün üçüncüsü; diğerleri, "Demokrasi'den Darbe'ye Darbeden Muhtıraya" ve Türkiye AET İlişkileri ve Darbeler olacak. Olacak diyorum, çünkü bunları henüz yayına hazırlayamadım. Hazırlayacak zaman bulabilecek miyim, onu da bilemiyorum; çünkü şu an 85 yaşındayım.

Hemen kavrayacağınız gibi bu dörtlü, Cumhuriyet Tarihi'nin 30 yılını kapsıyor. Ben, dörtlüye konu süreçleri yaşadım; kimilerinin içinde bizzat yer aldım. Bu nedenle tarafsız kalabilmek için hiçbir yorum yapmadım; belgelerin yorumunu yine belgelere bıraktım; olayları,tanıklarının ağzından/kaleminden aktardım. Ne varki, bunu yaparken olayların kronolojik dizilişini değil, birbiriyle ilişkilerini esas aldım. Bu, göründüğü kadar kolay bir çalışma olmadı; inisiyatif kullanmak yok, sadece belgelere bağlısınız.

Yukarıda da değinmiştim: Benim, bu olayların kimilerinde rol oynamış, kimilerinin içinde ise bizzat yer almış olmam, bilmeceyi oluşturan belge parçalarını birleştirirken yararlı oldu. Böylece bu kitabın konusu sürecin sağlıklı kanvası çıktı ortaya. 

Benden önce benzer bir metodu uygulayan oldu mu, bilemiyorum. Bİlemiyorum, ne derece başarılı oldum.

Takdir sizlerin.

-Ertuğrul Alatlı

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!