DUYURULAR :
Kategoriler
Sözlük İmla Klavuzu
#
Sayfa :
1341 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
17 X 24 
Son Baskı :
07 Ocak, 2004 
İlk Baskı :
07 Ocak, 2004 
Barkod :
Kapak Türü :
Sert Kapak 

Alfa Teknik Terimler Sözlüğü (Türkçe - İngilizce)


Nuri Özbalkan

Türk teknisyenlerinin, teknik şahısların ve sanayi kuruluşlarının hizmetine sunduğumuz Teknik Terimler Sözlüğü dizisi büyük bir ilgi toplamış ve kısa zamanda seriye yeni kitaplar katılmıştır.
Bu arada, Türkiye'de ilk defa 155.000 kelimelik Almanca-Türkçe nüsha, 170.000 kelimelik Fransızca-Türkçe nüsha, 155.000 kelimelik Türkçe-İngilizce Teknik Sözlükleri ve özel maksatlı 4 Dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca) Otomotiv Teknik Terimler Sözlüğü, 4 Dilde Tekno-Ekonomik Terimler Sözlüğü, 4 Dilde Elektronik Elektroteknik Terimler Sözlüklerini biz yayınladık. Bunu iftiharla söyleyebiliriz. Bu aşamaya gelmemizde siz sayın okuyucularımızın yakın ilgisi en büyük rolü oynamıştır.
Teknik Terimler Sözlüğü'nün Türkçe-İngilizce (o günkü şartlar altında ancak hazırlayabildiğimiz) 85.000 kelimelik pek mütevazı nüshasını hizmetinize arz etmiştik. Bu sahada devamlı araştırmalar yaptığımız ve ileride yayınlanacak nüshalarda bu kelime adedinin arttırılması için hummalı bir şekilde çalıştığımızı bildirmiştik. Bugün 190.000 kelimenin çok üstünde, yepyeni, öztürkçeleştirilmiş bu sözlükle karşınızdayız.
Bu sözlük, Batı tarzında ve fazla yer israfını önlemek için kelimelerin satırlar halinde sıralanması gibi eski sistemi terkederek, öncekilerde olduğu gibi yayımlanmıştır. Gelen binlerce mektuptan da bu sistemin benimsenmiş olduğunu memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Daha ileri bir aşama ile de, kelime tekrarı yerine konan (-) yerine (~) işaretini ilave etmiş oluyoruz...


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!