DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
660 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
16 X 23,5 
Son Baskı :
16 Mart, 2022 
İlk Baskı :
16 Mart, 2022 
Barkod :
9786254495212 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Sert Kapak 
Yayın Dili :
Türkçe 

Matematik Ansiklopedik Sözlük (Ciltli)
Abrakadabra’dan Zeno Paradokslarına

David Darling

Bir sayıyı acayip yapan nedir ve neden herkesin anlayabileceği kadarıyla acayip sayılar acayip değildir? Canavarlar, ay ışığı ve 24 boyutlu portakalların ortak noktası nedir?  “On kelimeden daha azıyla adlandırılamayan en küçük sayı” ifadesinin önemi nedir? Bir sonsuzluk diğerinden daha büyük olabilir mi? Tuhaf, acayip,  nadir bulunan, sadece basit kafa karıştırıcı şeylerden etkileniyorsanız, matematiğe ilgi duymanıza şaşmamalı. Ve eğer bu hayranlıklarınızı şımartma dürtüsüne karşı koyamıyorsanız –ve bu sırada birçok yenisini keşfetmeye devam ediyorsanız– Matematik Sözlüğüne hoş geldiniz. En basit ayrıntılar içeren matematikten en gizemli çözülmemiş teoremlere, önemli matematikçilerin hayatlarından merak uyandıran bulmacalara, zorlu oyunlara ve hatta matematik mizahına kadar her şeyi kapsayan Ansiklopedik Sözlük
A’dan Z’ye, 1800’den fazla başlık içeriyor.
Bu kitapta dördüncü bir boyut arayışı ve bunun Wells ve Abbott gibi yazarlar üzerindeki etkisi hakkında esinleyici tartışmalar; sanal sayıların gerçekliği; paralel evrenler ve kaosun kalbindeki örüntüleri bulacaksınız. Ayrıca tüm matematiğe bulaşan ve bilebileceğimiz şeylere temel sınırlar koyan sayıyı; her gerçek sayıyı çevreleyen “bulutu”; ve bir padişahın kızıyla nasıl evlenileceğini keşfedeceksiniz.
Matematik Ansiklopedik Sözlük tamamen çapraz referanslıdır ve hiçbir şeyden sonsuz sayıda sonsuzluğa kadar her şeyi anlamlandırmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm tarih, bilim ve sayısal sihirle doludur. İster amatör bir matematikçi, ister eğlence amaçlı bir matematik tutkunu, ister kendini sayılara adamış bir öğrenci olun, bu kitap, eğlenceli vakit geçirmek için beklediğiniz vazgeçilmez kaynaktır.
“Popüler astronomi, genel bilim okurları ve öğrencileri için birinci sınıf bir kaynak.
Şiddetle tavsiye edilir.”
–Library Journal
“Kapsamlı bir inceleme ve ... nadir görülen bir ziyafet.”
–Focus
“Darling’in içeriği ve sunumu, okuyucuyu bir maddeden diğerine sürükleyecek.” 
–The Observatory Magazine

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!