Çoklu Evrenin Çekiciliği, bilimin çoklu evren fikrine nasıl tutkuyla bağlandığını ve bunun yarattığı tartışmaların destansı tarihini anlatıyor: Olabilecek her şey gerçekten olur mu? Kuantum mekaniği, görünürde rastgele olan süreçler arasındaki “seçimi” nasıl yapar? Evren neden yaşanabilecek bir yerdir? Birçok olası evrenden birinde mi yaşadığımız yoksa yalnızca tek bir evrenin mi var olduğu sorusunun yanıtını hiçbir zaman bilemeyebiliriz. Ama Halpern, bunu anlamaya çalışmanın ne kadar heyecan verici olduğunu gözler önüne seriyor.
“Halpern’in kitabı, çoklu evren tartışmalarında geldiğimiz noktayı aydınlatıyor. Kuantum mekaniğinden genel göreliliğe, atomaltı âleminden evrenin sınırlarına (ve ötesine!) dek uzanan bu harika ve sürükleyici kitap, zihninizi yeni boyutlara taşıyacak.”
–James Kakalios, The Amazing Story of Quantum Mechanics’in yazarı
“Fizik ve gökbilimdeki en şaşırtıcı fikirlerden biri olan çoklu evrenin zengin ve doyurucu tarihi. Bizimkinin hemen yanında, başka boyutlarda saklı evrenler olabileceğine inanmıyorsanız, Halpern sizi bu konuda ikinci kez düşünmeye itecek.”
–Marcia Bartusiak, Kara Delik’in yazarı
“Bir zamanlar felsefe dergilerinin ve bilimkurgu öykülerinin sayfalarında bulunan çoklu evren fikri, artık fizikçiler tarafından ciddiyetle karşılanıyor. Çoklu Evrenin Çekiciliği, bilimsel anlayışımızdaki bu dönüşümün nasıl gerçekleştiğini sunuyor.”
–Paul J. Nahin, Zaman Makineleri’nin yazarı
“Halpern, günümüz bilimkurgu edebiyatının vazgeçilmezlerinden olan çoklu evren fikrinin zengin bir geçmişi olduğunu ve bilim insanlarının, filozofların bunu yüzyıllardır tartıştığını gösteriyor.”
–Dan Falk, Zamanın Peşinde’nin yazarı