İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan Yıldızlararası (Irıterstellar) filmi gerek içeriği, gerekse görsel yapısı ve bilime yaptığı katkılarla ses getirdi. Filmin bilim danışmam ünlü fizikçi Kip Thorne bu kitapta filmdeki hemen her bir sahnenin bilimsel arka planını açıklıyor.
Kip Thorne solucandeliği fikrini bilimkurguya kazandırmasıyla tanınıyor. 1984’te Cari Sagan’a Mesaj romanı için verdiği solucandeliği fikri o günden bu yana bilimkurgunun vazgeçilmez unsuru olmuştur. Gerek diğer bilimkurgu romanlarında ve filmlerinde gerekse Yıldızlararasında ışıktan hızlı seyahat etmek için solucandeliği kullanılmakta.
Yıldızlararası filmi baştan sona bilimsel kuramlara dayanmakta. Kip Thorne bilimsel kuramları üçe ayırıyor: Kanıtlanmışlar ve kanıtlanabilecek gibi gözü¬kenler ve üçüncü tür bilimsel kuramlar. Diğer bilimsel kuramlarla çelişmeyen, ancak henüz kanıtlanmamış üçüncü tür kuramların en bilinenleri: sicim kuramları, 5 veya 11 boyutlu uzay zamandır. Bu kuramların doğrulanacağına dair bir kanıt yok elimizde. Ancak diğer kuramlarla uyum içinde oldukların¬dan dolayı bunlara fantezi veya hayal ürünü olarak bakamayız. Belki ilerde yanlışlanacaklar ve yerlerini başka kuramlara bırakacaklar, ama şu anda bun-ları kullanarak evrene ilişkin bazı olguları açıklamaya çalışmakta bir sakınca yok. Kip Thorne hem filmde hem de kitapta bunu çok iyi yapıyor.