DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Çevirmen :
Sayfa :
490 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
02 Mart, 2015 
İlk Baskı :
02 Mart, 2015 
Barkod :
9786051710334 
Kapak Tsr. :
Editör :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Kan Ve İman
İslami İspanya'nın Tasfiyesi 1492-1614

Matthew Carr

1609 yılında İspanya kralı III. Philip, İspanya’nın Müslüman sakinlerinin sapkın, hain ve mürtet olduğunu ilan eden bir ferman yayımladı. Bütün Müslüman nüfusa üç gün süre verildi, aksi halde ölüm cezasına çarptırılacaklardı. Zalim ve travmatik bir göçle bütün aileler kuşaklardır yaşadıkları köylerini, evlerini terke zorlandılar. Aragon ve Katalonya'da Müslümanlara hükümet komiserleri eşlik ediyordu; öyle ki, ırmaktan su içtiklerinde ya da bir gölgeye sığındıklarında ücretini talep ediyordu.

Beş yıl boyunca süren bu ülke dışına sürgünde toplam 300.000 Müslüman İspanya topraklarını terk etmek zorunda kaldı. 1614 yılına gelindiğinde İspanya’da Müslümanların varlığı silinmişti.

“Kan ve İman, Avrupa’nın ilk çok-kültürlü ulusu olabilecek bir toplumun kendisini ölümcül bir şekilde sakatlamasını anlatırken, inançların tartışıldığı günümüzde dinsel ve ırksal baskının nelere yol açabileceğine dair de kasvetli dersler veriyor.”
-Profesör David Levering-Lewis, İslam and the Making of Europe

“Modern ırkçılığın temelini oluşturan ‘kan’ın inançtan daha önemli olduğu yaklaşımının nasıl doğduğunu anlatırken, bir yandan da Avrupa’daki ilk etnik temizliğin dökümünü de veriyor. Yol açıcı bir kitap."
-Profesör Kvvame Anthony Appiah, Princeton University


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!